25 Nisan 2012 Çarşamba

KONSERVE YAPIMI

Kışında yaz sebzelerini yemek isteyenlerdenseniz ev yapımı konserve tam da size göre bir fikir.Ancak konserve yapımının incelikleri vardır.Bu yazımda sizlere bildiğim kadar konserve yapımını aktaracağım.Şimdiden afiyetli ve bereketli olsun.

Öncelikle konserveyi ağustos ve eylül ayında yapmalısınız.

Konserve şişelerinizin kapakları sağlam olmalıdır.

Şimdi taze fasulye konservesi yapalım birlikte. Pazardan en güzellerini seçelim istediğimiz boyutta doğrayalım ve güzelce yıkayalım.

Arzu ettiğimiz kadar domatesin kabuğunu soyduktan sonra küçük küçük doğrayalım ve az miktarda sıvı yağ ile soteledikten sonra taze fasulyeleri ilave edip fasulyeler soluncaya kadar soteleyelim.Sıcak olarak konserve kavanozlarına katalım ve kavanozları ters çevirelim ve kaynayan suda ters olarak çevirerek beş on dakika kaynatalım.Tezgahın üstüne bir havlu serin ve konserve kavanozlarının kapakları yere gelecek şekilde ters çevirin ve beş altı saat bu şekilde bekletin.Daha sonra serin bir yerde muhafaza ediniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder