19 Nisan 2012 Perşembe

KANSERLE MÜCADELE

Babamı kaybedeli 22 sene oldu.Babamı kanserden kaybetmiştik o dönemde  kanser hastalığı yaygın olmadığından tıp bu kadar ilerlememişti ve babacığım çok acı çekerek öldü.22 sene önce her 100 kişiden biri kanser hastası bile değildi ama bugün öyle mi? kime çarpsan kanser hastası( hepsine Allah'tan şifa diliyorum)Dün özel bir televizyon kanalında bir onkoloji uzmanının konuşmaları çok dikkatimi çekti ve ondan öğrendiğim bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum.Doktor aynen şunları söyledi;90 lı yıllara kadar hepimiz kapımıza gelen sütçülerden aldığımız sütleri içerek büyüdük sonra endüstri mekanizması bizlere kapalı şoklanmış sütlerin daha faydalı olduğunu empoze etti.Allah aşkına 15 gün bozulmayan süt ne kadar sağlıklıdır??? Mantıklı düşünürsek uzun süre bozulmayan bir gıda mutlaka bir işlemden geçiyordur.Uzun lafın kısası şu: eğer imkanınız varsa kapınıza gelen sütçüden alınız sütünüzü.

Gelelim tavuk meselesine, bir civcivin tavuk olup kesilecek hale gelmesi 6 ay gibi bir zaman alır doğal ortamında fakat bizim tükettiğimiz piliçler 45 günde kesiliyor.Köy tavuğu yemeliyiz eğer köy tavuğu yiyemiyorsak güvendiğimiz kasaptan almalıyız.

Her şeyi mevsiminde tüketmeliyiz.Kışın çilek yenmez arkadaşlar eğer kışın çilek yemek isterseniz kimyasal maddelere mağruz kalacağımızı biliyor olmamız gerekir.Yazın yaz meyve sebzesi kışın  kış meyve ve sebzelerini yiyelim.Eğer bulabilirsek doğal beslenelim.

Kanser hücreleri şekerle beslendiği için hayatımızdan beyaz şekeri çıkaralım çıkaramıyorsak bile en aza indirelim
Devir değiştikçe, işlenmiş hazır gıdalar çoğaldıkça, yediğimiz içtiğimiz gıdalar katkı maddeleriyle çoğaldıkça, tarım da horman kullanıldıkça,fast food tarzı yeme alışkanlıkları çoğaldıkça,hayatımız doğallıktan çıktıkça hastalıklar çoğaldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder